De dagen korter, de temperatuur daalt en het energieverbruik stijgt

BERNHEZE – We gaan weer de herfst en winter in. Onvermijdelijk gaat dat in huis meer energie vragen. Daarmee lopen ook de kosten op. Kan dat wat beperkt worden? BECO, de Bernhezer Energie Coöperatie denkt graag mee over maatregelen die genomen kunnen worden. 

BECO is er als lokale energie coöperatie volop mee bezig om aan inwoners van Bernheze service te verlenen met het oog op minder energieverbruik. Vrijwilligers van BECO met veel kennis van zaken zijn de Becolateurs en Energiecoaches. Zij voorzien inwoners van Bernheze graag van tips voor verbetering en sparen daarmee onnodige kosten uit. En uiteraard is het ook beter voor de toekomst en voor ons milieu om minder energie te gebruiken. 

Isoleren is een mogelijkheid
Als de temperatuur buiten gaat zakken, gaat de binnentemperatuur zijn warmte weer afgeven aan de delen van het huis die grenzen aan de koude(re) buitenlucht. Er zijn meerdere mogelijkheden om die delen minder koud te laten worden, zoals spouwmuurisolatie en HR++ beglazing, maar ook als die niet passen zijn alternatieven toe te passen. Daarover praten de Becolateurs en Energiecoaches. Een verzoek voor een gesprek kan aangevraagd worden via onze “frontoffice” www.onsbeco.nl of de BECOlijn: 06-3313 4848.

Coöperatie met leden en klanten
BECO is een coöperatie waarbij leden het voor het zeggen hebben. Er zijn 550 inwoners die lid zijn en daarmee ook verduurzaming van ons woon- en leefgebied ondersteunen. Daarnaast is BECO één van de 80 coöperaties aangesloten bij OM I nieuwe energie in Nederland die op een coöperatieve manier duurzaam opgewekte energie verkoopt. Hiervoor zijn 460 klanten bij BECO aangesloten. 

Zon op andermans dak
Bij BECO zijn twee projecten met zonnepanelen op bedrijfsdaken opgezet. Inwoners zijn hier eigenaar van panelen op andermans dak. Deze investering in duurzame stroom dicht bij huis wordt beloond met een aftrekpost op de jaarrekening voor een periode van 15 jaar. Deelnemers voor nieuwe projecten kunnen zich melden. Er zijn gesprekken gaande voor nieuwe projecten.

Wil jij meedenken en meebouwen over een gezonder klimaat en leefomgeving voor onze volgende generatie, dan ben je van harte welkom bij ons BECO.