Onze Energiecafés

Samen komen we er wel

Dagelijks gebruik je energie: het speelt een grote rol in ons leven. Maar, ons energiegebruik verandert: we krijgen nieuwe bronnen van energie. Je kan efficiënter met energie om gaan en gebruik maken van nieuwe toepassingen.

Als je lid bent van BECO en je hebt een goed idee om samen over te praten en te denken, dan staan de vrijwilligers van BECO voor je klaar om je te helpen dit te organiseren.
De vrijwilligers van BECO organiseren dan energiecafés in de kernen om inwoners uit Bernheze in te lichten over nieuwe mogelijkheden en nieuwe ideeën.

Samen!
Samen een duurzamer Bernheze genereren! De BECO energiecafé’s verbindt inwoners. Je kan je verhaal vertellen en luisteren naar anderen, zodat we elkaar iets kunnen leren en inspireren. Samen kunnen we zorgen voor: meer comfort en betere prestaties, lagere energiekosten en een schoner milieu.

Heb je een goed idee.
Laat het ons weten, zodat we samen die gedachte uit kunnen werken.

Van thuisaccu via buurtaccu naar centrale opslag?

Op 20 april 2023 was er een BECO Energiecafé over energieopslag. Daar zal het in de toekomst naar toe moeten. Als je energie over hebt van zonnepanelen dan lever je die meestal terug op het net. Die zou ook opgeslagen kunnen worden om later te gebruiken of om te delen met buren. Dat is nog niet de dagelijkse praktijk maar zeker interessant in de nabije toekomst.

Dat vinden Piet Derikx, Jan Jacobs en Wilfried Timmers, allen betrokken bij BECO, de lokale energiecoöperatie in Bernheze. ‘Iedereen gebruikt energie, maar de een heeft weleens energie over van de zonnepanelen, de andere gebruikt extra elektriciteit voor de auto. Kunnen we eventueel zelf met de buren of de buurt wat regelen en de handen uit de mouwen steken?’, zo vragen zij zich af.  ‘Links en rechts zijn er voorbeelden bekend waar mensen zelf aan de slag gaan en met lokale opslag voordelen behalen’, zegt het drietal. ‘Een goede reden om de koppen bij elkaar te steken en er over door te praten’, vinden ze.

Leesvoer

Drie innovatieve manieren om energie op te slaan met zwaartekracht | HIER opgewekt

Energiecafé 28 juni 2023

Bel de BECOlijn

06 3313 4848
Bereikbaar op werkdagen
van 09.00 tot 12.00