Onze energie

Wij nemen geen genoegen met minder dan 100% groene stroom

  • Alle inwoners, bedrijven en instellingen in Bernheze groene duurzame stroom
  • Onze stroom is merendeels windenergie aangevuld met zonnestroom
  • Gas met CO2 compensatie is een fossiele brandstof en kan dus niet duurzaam worden
  • Het doel van BECO is om alle stroom en warmte in Bernheze lokaal op te wekken
  • BECO ondersteunt lokale projecten voor zonne- en windenergie
  • BECO is lid van de coöperatie om|nieuwe energie voor levering groene duurzame stroom en gas
  • Groene, duurzame stroom en gas met CO2 compensatie tegen normale tarieven

Lokaal = Normaal

Hoe meer duurzame stroom we binnen onze gemeente zelf opwekken, hoe minder bemoeienis we van de overheid hebben. Als we straks niet voldoen aan de afgesproken zelf op te wekken groene stroom, dan zal de overheid ingrijpen en ons dwingen dit te realiseren op een manier, die wij misschien niet gewenst achten. Ook dit hebben we dus zelf in de hand. Alleen samen gaan we dit oplossen.

Waar komt onze groene stroom vandaan?

Hoeveel weet jij over energie?

Kies je voor korte of lange termijn

De stroomranking zorgt ieder jaar opnieuw voor meer transparantie op onze elektriciteitsmarkt. Wise, Natuur & Milieu en Consumentenbond beoordelen de Nederlandse stroomleveranciers op hun duurzaamheid en stellen gezamenlijk een ranglijst samen. Krijg je een 10 dan lever je 100 % duurzaam opgewekte stroom. Hoe lager het cijfer, hoe waziger het wordt. BECO heeft sinds 2015 elk jaar een 10.

Als je voor de korte termijn kiest, dan kun je jaarlijks overstappen naar een andere energieleverancier. Kies je voor de lange termijn, dan kies je bewust een duurzame stroomleverancier. Met duurzame stroom bedoelen we dan niet de zogenaamde goedkope groene stroom, waarbij grijze stroom omgedoopt wordt naar groene stroom met goedkope groene stroom certificaten. Deze certificaten komen uit Noorwegen. Daar wordt met waterkrachtcentrales groene stroom opgewekt. Hiervoor krijgt Noorwegen ‘Garanties van Oorsprong’ in de vorm van certificaten en mag deze aan grijze leveranciers verkopen, waardoor hun stroom zogenaamd groen wordt. Sjoemelstroom dus. BECO levert 100 % duurzaam opgewekte groene stroom door zon en wind.

Wil jij ook dat jouw stroom is opgewekt op een schone en milieuvriendelijke manier? Stap dan over naar een duurzame stroomleverancier. Jouw geld gaat dan niet naar aandeelhouders met vervuilende centrales, die veel CO2 uitstoten. Duurzaam opgewekte stroom van BECO is nu al goedkoper, dan de meeste andere leveranciers. Deze houden je alleen maar een worst voor bij het overstappen . Wij zijn een coöperatie zonder winstoogmerk. Hoe meer mensen besluiten hun duurzame stroom af te nemen van BECO, hoe lager onze tarieven zullen zijn. Dit is de kracht van het collectief, duurzame stroom van ONS allemaal, voor ONS allemaal en door ONS allemaal. Als er winst wordt gemaakt, dan vloeit deze terug naar de leden van de aangesloten coöperaties.

Door de europese aanbesteding zijn de lantaarnpalen in Bernheze helaas niet meer GROEN. Hopelijk komt dit straks weer terug.