Onze energie

Wij nemen geen genoegen met minder dan 100% groene hernieuwbare energie

  • Alle inwoners, bedrijven en instellingen in Bernheze groene energie van BECO
  • Onze stroom is merendeels windenergie, verder zonne-energie en biomassa
  • Gas is niet groen, maar wordt gecompenseerd door steun aan duurzaamheidsprojecten
  • Het doel van BECO is om alle stroom en warmte in Bernheze lokaal op te wekken
  • BECO ondersteunt lokale projecten voor zonne- en windenergie
  • BECO is lid van de coöperatie om|nieuwe energie voor levering stroom en gas
  • Groene, eerlijke stroom en gas voor normale prijzen

Lokaal = Normaal

Hoe meer energie we binnen onze gemeente zelf opwekken, hoe minder bemoeienis we van de overheid hebben. Als we straks niet voldoen aan de afgesproken zelf op te wekken energie, dan zal de overheid ingrijpen en ons dwingen dit te realiseren op een manier, die wij misschien niet gewenst achten. Ook dit hebben we dus zelf in de hand. Alleen samen gaan we dit oplossen.

Waar komt onze energie vandaan?

Hoeveel weet jij over energie?

Kies je voor korte of lange termijn

De stroomranking zorgt ieder jaar opnieuw voor meer transparantie op onze elektriciteitsmarkt. Wise, Natuur & Milieu en Consumentenbond beoordelen de Nederlandse stroomleveranciers op hun duurzaamheid en stellen gezamenlijk een ranglijst samen. Krijg je een 10 dan lever je 100 % duurzaam opgewekte stroom. Hoe lager het cijfer, hoe waziger het wordt.

Als je voor de korte termijn kiest, dan kun je bij het overstappen naar een andere energieleverancier direct geld verdienen. BECO gebruikt hier liever niet het woord besparen, want dat geldt alleen voor de knikkers.

Kies je voor de lange termijn, dan kies je bewust een echte groene energieleverancier. Met echt groen bedoelen we dan niet de zogenaamde goedkope groene energie, waarbij grijze stroom omgedoopt wordt naar groene stroom met goedkope groene stroom certificaten. Deze certificaten komen uit Noorwegen. Daar wordt met waterkrachtcentrales groene stroom opgewekt. Hiervoor krijgt Noorwegen ‘Garanties van Oorsprong’ in de vorm van certificaten en mag deze aan grijze leveranciers verkopen, waardoor hun stroom zogenaamd groen wordt. Sjoemelstroom dus. BECO levert 100 % duurzaam opgewekte stroom door zon en wind.

Wil jij ook dat jouw stroom is opgewekt op een schone en milieuvriendelijke manier? Stap dan over naar een duurzame energieleverancier. Jouw geld gaat dan niet naar vervuilende kolencentrales, die veel CO2 uitstoten. Duurzaam opgewekte stroom van BECO is nu al goedkoper, dan de meeste andere leveranciers. Deze houden je alleen maar een worst voor. Wij zijn een coöperatie zonder winstoogmerk. Hoe meer mensen besluiten hun energie af te nemen van BECO, hoe lager onze tarieven zullen zijn. Dit is de kracht van het collectief, energie van ons allemaal en voor ons allemaal.

Door de europese aanbesteding zijn de lantaarnpalen in Bernheze niet meer GROEN