Energiecoach

Wil jij je energienota verlagen, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Een energiecoach helpt je hier graag mee op weg. De energiecoach onderzoekt het energiegebruik bij je thuis en komt op basis daarvan met een aanbeveling om je energienota te verlagen.

Hoe gaat een energiecoach te werk?

Een energiecoach onderzoekt hoe jij je woning energiezuiniger kunt maken. Dat doet de energiecoach op verschillende manieren. Zoals door vragen te stellen over je energiegebruik, bijvoorbeeld hoe hoog je de verwarming zet, hoe je ventileert, enzovoort. Daarnaast doet de energiecoach ook onderzoek in je woning. Bijvoorbeeld waar warmte weglekt.

De energiecoach vergelijkt je energiegebruik met het gemiddelde gebruik in vergelijkbare situaties. Daarbij houdt de energiecoach rekening met onder andere het bouwjaar van je woning, het aantal bewoners, de oppervlakte van de woning en nog veel meer.

Op basis van al deze bevindingen komt de energiecoach met een rapportage met aanbevelingen en tips. Dat kunnen eenvoudige kleine veranderingen zijn, zoals een waterbesparende douchekop, radiatorfolie, of tochtstrips aanbrengen. Lampen vervangen door Led, welke vele malen zuiniger zijn in energiegebruik.

Wat kost een energiecoach?

Een energiecoach is gratis. Energiecoaches zijn namelijk allemaal vrijwilligers. Een bovenmatige interesse in energiebesparing, en graag anderen helpen met het verlagen van de energienota zijn vaak de motivatie om energiecoach te zijn. Alle energiecoaches hebben minimaal de basistraining energiecoach gevolgd.

Wat kan je doen met de aanbeveling?

De aanbevelingen van de energiecoach zijn vrijblijvend. Je bent dus niet verplicht deze op te volgen. Volg je ze wel op, dan is dat goed voor het milieu en levert het je een lagere energienota op.

Samenwerking gemeente Bernheze

BECO doet dit ook in samenwerking met de gemeente. Mensen die meer dan 10% van hun inkomen betalen aan de energierekening komen hiervoor in aanmerking en kunnen voor een aantal maatregelen een vergoeding voor krijgen.

Is je energienota lager dan 10% van je inkomen?

Als je energienota lager is dan 10% van je inkomen, dan kom je niet aanmerking voor de subsidie van de gemeente Bernheze. Toch willen wij je als BECO, dan toch op weg helpen met bezuinigen op de energienota. Vul dan onderstaand formulier in en de energiecoach komt uit naam van BECO bij je langs voor een keukentafelgesprek.

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.