FAQ

Wie is ‘om’ (voorheen De Duurzame Energie Unie)?

om is de energiemaatschappij van BECO, vergelijkbaar met Essent, Greenchoice, Qurrent en NUON. om is door de Consumentenbond en Greenpeace de afgelopen jaren uitgeroepen tot de meest groene energieleverancier (eerst onder de naam DE Unie).
Net als BECO is om een coöperatie. BECO is lid van om en daardoor mede-eigenaar. Indirect zijn de leden van BECO dus mede-eigenaar van om.
Naast het leveren van elektriciteit en gas tegen gunstige tarieven, legt om zich toe op het administratief verwerken en verrekenen van het belastingvoordeel dat je als deelnemer verkrijgt via de postcoderoosprojecten. De verrekening vindt jaarlijks plaats, na afloop van ieder productiejaar.
Wanneer je niet overstapt moet de verrekening gebeuren door je eigen energieleverancier. Je krijgt dan van BECO een brief(ledenverklaring) waarin staat op hoeveel energie-belasting-teruggave je recht hebt. Deze ledenverklaring moet je dan inleveren bij je eigen energieleverancier.
Een energieleverancier kan dit in theorie weigeren, maar de meeste energiemaatschappijen werken mee. Hier Opgewekt houdt bij wie er meewerken: Hier Opgewekt kennisdossier.