ACTIVITEITEN

Eigen lokale energie

van ONS voor ONS door ONS

Betaalbaar

Geen winstoogmerk

Duurzaam

100 % hernieuwbare bronnen

Agenda

Energiecafé 13 maart 2019 warmtepomp

We gaan samen op zoek naar de inzet van een warmtepomp. Dit is voor iedere woning verschillend. Er zullen ervaringsdeskundigen aanwezig zijn. Vanaf 19.30 uur is iedereen van harte welkom in de Wis in Loosbroek. Geef je middels ons contactformulier op met vermelding van 'energiecafé 13 maart 2019'.

Contactformulier Lid worden

Projecten 2018/2019

Op 10-10-2018 zijn er weer vele ideeën gelanceerd. Op 13-11-2018 hebben we hier een keuze uit gemaakt om het seizoen 2018/2019 weer samen aan te werken.

Geitenwollen sokken

Door: Hans Schellings, energieambassadeur van Bernheze

Zijn het nou echt allemaal van die geitenwollen sokken, al die mensen die met het milieu bezig zijn? Dat heb ik ook wel ooit gedacht omdat ik er niks mee had, toen. Ligt het nou aan de levensfase waarin je zit of heeft iets je aan het denken gezet en nieuwsgierig gemaakt, voor mij geldt dat laatste.

Energieadviseur

Met mijn praktijkervaring als timmerman, uitvoerder en aannemer ving ik steeds meer signalen op van het beter omgaan met materialen en brandstoffen en de vertaalslag van die ideeën naar de praktijk van vandaag. Ik ben me er echt in gaan verdiepen en heb de mogelijkheid gevonden om dit ook aan anderen over te brengen. Samen met 13 andere specialisten hebben we een coöperatie opgericht van onafhankelijke energieadviseurs, stuk voor stuk idealisten die dit naast hun eigen werkzaamheden doen. Tegenwoordig bezoek ik huiseigenaren in hun eigen woning en bespreken we de sterke en zwakke punten van hun woonbeleving, bekijken we de huidige staat en conditie van hun huis en gaan we op zoek naar verbeteringen. Het pakt altijd goed uit zo’n bezoek en als ik na een of twee weken een rapport met verbetervoorstellen nastuur krijg ik vaak nog een extra bedankje retour. Dat rapport geeft een verdere uitleg van wat we al besproken hebben met verwijzingen naar een bijlage of weblink. Kortom als je dat rapport nog eens rustig hebt nagelezen ben je klaar om je huis in de juiste volgorde naar een gezondere en zuinigere conditie te brengen, en op je eigen tempo. De gemeente Bernheze heeft toegezegd om voor hun inwoners 50 adviezen te subsidiëren.

Energieweverij 10-10-2018 vanaf 17:30

Op woensdag 10 oktober was er weer een inspiratiebijeenkomst van de Energieweverij, voor de derde keer alweer. Net als voorgaande jaren gingen we weer nieuwe duurzame ideeën bedenken die vervolgens ook werkelijk worden gerealiseerd. Op deze avond kon men zich opgeven voor een energieadvies op maat voor de woning. Mensen in Bernheze die al zo’n advies hebben gehad vertelden hoe zij dat habben ervaren. U kon daarover met hen in gesprek gaan. Op 10 oktober was die avond in Gemeenschapshuis De Wis in Loosbroek (Schaapsdijk 27, 5472 PD) vanaf 17.30 uur. Er was geen kledingvoorschrift dus de geitenwollen sokken mochten wel maar waren niet verplicht.